Yeni hastaları memnuniyetle kabul ediyoruz⦿ Temiz, huzurlu ve konforlu⦿ Yüksek Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Diş Tedavisi⦿ İstanbul’da tedaviniz için en doğru tercih⦿ Sadece gülümse⦿

Diş Çekimi & Oral Cerrahi

Diş çekimi ve ağız cerrahisi, dişleri çıkarmak veya karmaşık diş sorunlarıyla başa çıkmak için yapılan diş tedavisi prosedürleridir.

Diş Çekimi & Oral Cerrahi nedir?

Diş Çekimi, dişin çene kemiğindeki yuvadan çıkarılma işlemidir. Genellikle bir diş ciddi şekilde hasar gördüğünde, çürüdüğünde, enfekte olduğunda veya sıkıştığında (örneğin 20’lik dişler) gerçekleştirilir. Bir dişi çıkarmak, ağrıyı hafifletmeye, daha fazla sorunu önlemeye ve ortodontik tedavi veya protezler gibi diş tedavilerine alan yaratmaya yardımcı olabilir.

Oral cerrahi, ağız bölgesinde cerrahi müdahaleyi içeren daha geniş bir prosedür yelpazesini kapsar. Bu, sıkışmış 20’lik dişlerin çıkarılması veya kök yapısı geniş dişlerin cerrahi çıkarılması gibi daha karmaşık diş çıkarma işlemlerini içerebilir. Ayrıca, kemik greftleme, çene düzeltme cerrahisi (ortognatik cerrahi), oral enfeksiyon tedavisi, oral lezyon biyopsisi ve diş implantı yerleştirme gibi prosedürleri de içerebilir.

Her iki çıkarma ve oral cerrahi prosedürleri genellikle cerrahi müdahalede uzmanlaşmış diş hekimleri veya oral cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. Bu tedaviler, hastanın konforu ve güvenliği için lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi gerektirebilir. Çıkarma veya oral cerrahi geçirmeden önce, uygun tedavi planını belirlemek ve herhangi bir endişe veya sorunu ele almak için bir diş profesyoneli ile kapsamlı bir değerlendirme ve danışma yapmak önemlidir.

 
 

Diş Çekimi Nedir?

Oral cerrahi, genellikle diğer tedavilerle kurtarılamayan ciddi şekilde hasar görmüş, çürümüş, enfekte olmuş veya sıkışmış dişleri çıkarmak için sıkça gereklidir. Ayrıca, diş çıkarmak, ortodontik tedavi için alan yaratmak veya protezler gibi dentür veya implantların yerleştirilmesi için hazırlık yapmak amacıyla da gerçekleştirilebilir.

Diş Çekme İşlemi

Sarıyer Beyaz İnci Diş Kliniğinde Diş Çekimi işlemi size mümkün olan en iyi sonuçları veren üç adıma ayrılmıştır:

1. Adım

Çekim öncesinde, diş hekimimiz çıkarılacak dişin etrafındaki bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi uygular. Bu, işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmemenizi sağlar. Bölge uyuşturulduktan sonra, diş hekimimiz özel aletler kullanarak dişi dikkatlice soketinden çıkarmak için çalışacaktır.

2. Adım

Diş yeterince gevşetildikten sonra, diş hekimimiz nazikçe dişi soketten çıkaracaktır. Bu işlem, diş forsepsleri kullanılarak gerçekleştirilir. Diş forsepsleri, dişi sağlam bir şekilde kavrar ve kontrollü bir basınç uygular, böylece dişi çıkarmak için nazik bir yöntem sağlanır. Bazı durumlarda, diş sıkışmış veya karmaşık köklere sahipse, başarılı bir çekim için diş bölünebilir veya daha küçük parçalara ayrılabilir.

3. Adım

Diş çıkarıldıktan sonra, diş hekimimiz çekim sonrası bakım talimatlarını sağlayacaktır. Diş hekimimiz ayrıca herhangi bir rahatsızlığı yönetmek için ağrı kesici ilaçlar reçete edebilir veya reçetesiz satılan ağrı kesicileri önerilebilir. İyileşme sürecinde diş hekimimizin ağız hijyeni ve beslenme kısıtlamalarına ilişkin yönergelerini takip etmek önemlidir.

Diş çekimi hangi durumlarda uygulanır?

Çekim ve oral cerrahi, aşağıdaki durumlarda uygun olabilir: ciddi şekilde hasar görmüş veya enfekte olmuş dişler, sıkışmış 20’lik dişler, ortodontik tedavi ihtiyacı, çene düzensizliği, protez yerleştirme gerektiren diş kaybı, oral enfeksiyonlar veya apseler ve tanı için biyopsi gerekliliği. Bu prosedürler, diş sorunlarına çözüm sağlar, ağrıyı hafifletir, oral sağlığı iyileştirir, tedavi veya protezler için alan yaratır ve enfeksiyonları çözer. Çekim ve oral cerrahi kararı, bireysel durumlar ve diş hekimleri veya oral cerrahların profesyonel önerilerine bağlı olarak alınır.

Hasta Deneyimleri